Emo: Dagolas Cuvankaunis

Isä: Turnukan Ivalo

Villy asuu Oulussa. Villy on ennenkaikkea viisas, vakaa ja valoisa persoona. Rauhallinen, mutta tosi sosiaalinen. Koko perheen lenkki- ja löhökaveri. Sydänten valloittaja.

-Tuija

Saana on kaikkien kaveri, ihmisten ja toisten koirien. Rakastaa rapsutuksia niin paljon, että jos havaitsee liikkuvan varpaankin niin asettaa itsensä siihen niin että se varvas rapsuttaa sitä samalla. Saana on ilmeikäs ihmisen mielentilan lukija. Erittäin miellyttämisen haluinen harrastuskaveri. Käydään näyttelyissä ja Rally-tokoa opetellaan. Saana on onnellinen pitkillä lenkeillä luonnossa. Saana on aktiivinen eikä Saanan kanssa pääse tylsyys yllättämään.

-Eppu

Emo: Saana

Isä: Dagolas Uskomaton

Usva on vilkas ja sosiaalinen kaikkia rakastava höpsö. Energiaa riittää aina lenkille ja harrastuksiin. Hyvin vähähaukkuinen ja sopeutuu paikkaan kuin paikkaan, mainio reissukaveri. 

-Henna

Jane on melko viekas ja nopea oppimaan uutta. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, Ulla Taalasmaana se tykkää istua pihalla ja seurata naapureiden touhuja. Sisällä siitä tulee kuutti, korvat luimussa silmät pyöreänä kerjätään rapsutuksia kaikilta jotka joutilaana on. Sillon kun jää yksin, Janesta tulee kettu, joka keksii kyllä konstit miten ruokakaapin ovi saadaan auki ja miten sinne kiellettyyn makuuhuoneeseen päästään sänkyyn köllöttelemään. Hymytyttöä ollaan aina kun jotain kivaa tehdään, Jane osaa hymyillä oikein Mona- Lisa tyyliin. Janen kanssa touhutessa ei kellään tule tylsää. Rakas perheenjäsen, joka on aina innolla kaikessa mukana.

-Niina

Emo: Saana

Isä: Jehnajan Pakina

Viehättävä, feminiininen, erinomaista tyyppiä. Rodunomaiset ääriviivat, miellyttävä ilmeinen pää. Hyvä asentoiset korvat. Hyvin kehittynyt runko. Tasapainoinen luusto ja kulmaukset. Hyvä asentoinen häntä. Hyvä laatuinen karvapeite, tänään niukassa pohjavillassa. Vaivattomat, maatavoittavat liikkeet. Miellyttävä käytös.

Arvostelu Kemi KV-näyttely (kesä -18) Tuomari Riitta Niemelä

Ukko on vilkas reissukaveri, eikä ole paikkaa mihin ei olisi sopeutunut. Nukkuu rauhassa yöt mökissä, teltassa, laavulla, kuin taivasallakin. Ukosta saa kaverin rapsuttamalla. Ukko on myös vähähaukkuinen, ei hauku oikeastaan kuin minulle innostuessaan. Isokokoinen 53cm säkä. Tuhtiturkki on kun ei puottanut kesäksi aluskarvaa. Maailman paras reissukaveri.

-Jari

Venni on rohkea ja luottavainen kaveri, mitään pahaa ei voi tapahtua. Se ei provosoidu edes vihaisesta koirasta, Vennin mielestä se kuitenkin koha leppyy- ja leppyyhän se yleensä. Sisällä se on itse levollisuus ja ulkona syttyy kaikesta liikkuvasta. Saalisvietti on melko vahva ja kärpäset, hiiret, talitintit ja tuulessa lentävät puunlehdet pitäisi saada kiinni. Palkaksi tottelevaisuudesta se valitsee mieluummin vetoleikin kuin namipalan. Se on vahva, energinen, riehakas ja väsymätön leikkijä, mutta osa tästä menee vielä nuoren iän piikkiin. Rapsutuksia ottaisi vastaan aamusta iltaan. Venni on fiksu, kiltti ja hyvähermoinen koira.

-Arja ja Pekka

Emo: Pihlalyydia

Isä: Staalon Intiaanipäällikkö

Hertta on leikkisä ja energinen perheeenjäsen. Aina mukana kaikessa ja sopeutuu hyvin uusiin paikkoihin. On rauhallinen, mutta kun pääsee juoksemaan irti tai vaellusreissulle niin virtaa löytyy. Tykkää lapsista ja välillä tulee viereen hellyyttä hakemaan.Kiinnostunut ympäristöstä ja kaikesta liikkuvasta, eikä hauku turhia.Välillä hieman jääräpinen ja jos ei mene mieliksi osoittaa mieltä. Höpsö ja sydämmet valloittava luonne :)

-Sanna

Leevi on vilkas ja rohkea koira, joka nauttii retkeilystä metsässä. Ulkona liikkuessaan Leevi pitää huolen, että kaikki pysyy matkassa mukana. Leevin kanssa on käyty pentukurssi sekä pennuille suunnattu agility-tokokurssi ja tarkoitusena on jatkaa yhdessä harrastamista.Leevi on hyvin ihmis- ja koirarakas.

-Tiia ja Joonas

Tuulin monet hyvät luonteenpiirteet rakentavat neidistä hyvin tasapainoisen koiran. Tuuli on riemukas, jolta löytyy vauhtia ja energiaa, mutta myös se rauhallinen ja maltillinen puoli. Tuuli ei ole millaanlailla arka, vaan juuri rohkeutensa ja itsevamuutensa ansiosta pärjää hyvin monissa eri tilanteissa. Tuuli on sopivan nöyrä ja tottelee kotiväkeä helposti. Tuuli tulee toimeen niin eri-ikäisten ihmisten kuin koirien kanssa. Kotona Tuuli on tottunut leikkimään aika rajuja leikkejä kodin vanhempien koirien kanssa ja osaa kyllä pitää puolensa kodin koirien keskuudessa. Tuuli ei kuitenkaan ole mitenkään ärhäkkä, vaan mielellään helposti alistuu voimakkaamman luonteen omaavalle koiralle.

-Jenna

Kuva:Titta Repo

Viima on leikkisä ja vilkas poika. Tykkää kahlailla ja lätiköidä vedessä. Rakastaa juoksennella lenkeillä irti. Yrittää saada napattua lentäviä perhosia kiinni. Tähän mennessä on tullut kaikkien koirien kanssa toimeen. Toisinaan kyllä omaa jääräpäisyyttä. On todella ihmisrakas höpsö.

-Henna

Heading 1

Gero on iloisen ilmeikäs ja touhukas. Tykkää ihmisistä kuin myös toisista koiristakin, kaikkien kaveri ja rapsutuksia rakastava. Luonteeltaan Gero on helppo, arkirutiinit ja käsittelyt sujuu jouhevasti, syö hyvin, mutta ei ole ahne. Geron kanssa harrastetaan arki-Tottista ja joskus käydään näyttelyissä. 

-Piritta

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now