Meidän perhe asustaa Kiimingissä maaseudun rauhassa. Perheeseemme kuuluu  koirien lisäksi: Niina jo täysi-ikäinen, Juho 12, Sylvia 10, mieheni Heikki ja minä olen Eeva-Liisa, minua kutsutaan nimellä Eppu.

 Ensimmäinen Suomenlapinkoira meille tuli vuonna 2006 Dagolas Cuvankaunis eli Lilli. Lilli on ollut meidän lenkittäjä ja paras marjastuskaveri.  Näyttelyissä käyty muutaman kerran ja Niinan kanssa sirkustemppuja esittivät koululla.

Lilli teki kaksi pentuetta kasvattajan luona. Siinäpä sitten innostuin ja ihastuin itsekin. Lilli synnytti kolmannen pentueensa kotona vuonna 2013. Syntyi upea värisuora 2 kermaa, 2 soopelia, riista ja musta merkein. Riistanvärinen tyttö valtasi sydämemme ja hän jäi meille kotiin toiseksi koiraksi, sai nimen Saana.

Saana olikin vilkas pentu. Niina kävi Saanan kanssa pentukurssin ja agillityn alkeiskurssin. Minä olen käynyt Saanan kanssa näyttelyissä ja oikeastaan tässä Saanan myötä innostunut koiranäyttelyistä. Myös rallytokon alkeet kävimme harjoittelemassa Iin koiraharrastajat porukassa. Vuonna 2015 Saana synnytti ensimmäisen pentueensa. Kaikki meni hyvin ja pennut saivat hyvät kodit. Tästä pentuuesta jätin itselleni ja Niinalle Pihlalyydian alias Janen. Saanan toinen pentue syntyi  14.4.2017. Syntyi kolme urosta ja yksi narttu. 3 kerman väristä ja yksi musta merkein. Kaikilla on niin hyvät kodit.

Jane on nyt kolme ja puoli vuotias ja on edelleen niin reipas, että juoksee ulkona neljä jalkaa yhtäaikaa ilmassa :) Aivan ihanaa nuorta energiaa. Pitää Lilli-mummon ja muunkin lauman vauhdikkaana. Näyttelyissä Jane on ollut mukana ja saanut hyviä tuloksia. Niina ja Jane ovat käyneet myös Tokossa. Onhan se hieno harrastus ja upeaa katsottavaa. Olen myös Janen kanssa pihalla harjoiteluut rallytokoa. Se on hänen kanssa helppoa, kun on niin kuuliainen harrastaessa ja kun taustalla on tokoharrastus. Janella on yksi hieno pentue, joka syntyi 26.9.2018. Pentuetta sanon nimellä inkkaripentue, koska saivat intiaaninimet isänsä Staalon Intiaanipäälikön mukaan. Siitä pentueesta sijoituskotiin meni Kauniin Kujeileva Pocahontas eli Tuuli.

Laumaan kuuluu myös Niinan 7-vuotias Collie- koira, Barbara. Barbi tuli Niinalle 2 vuotiaana. Barbi pitää kyllä porukassa puolensa, osoittaa olevansa johtaja. Lilli ei ole vanhemmuuttaan enää välittänyt johtaja-asemasta.

Uusin perheemme tulokas on Cantavia Seitakivi eli Vappu. Vappu tuli meille sijoituskotiin. Jäätuulen kennelin Titta etsi sijoituskotia tytölle. Minä katselin sukutaulua, että onpas mielenkiintoinen ja hyvä suku. Lähdimme Heikin ja Sylvian kanssa katsomaan pentua ja senhän tietää kun menee pikkukoiria nuuhkuttamaan ja katsomaan kuinka siinä käy :) Vappu tuli meille vappuna 2019. Huippu pentu ollut ja Sylvia innostunut harrastamaan koirien kanssa. Nähdään tämä pikkukaksikko toivottavasti tulevaisuudessa näyttelyissä ym. harrastuksissa.

Meidän koirat rakastavat ihmisiä ja ovat avoimia. Ovat tottuneet lapsiin ja rakastavat rapsutuksia.

Tervetuloa Kennelsivuilleni.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now